Sretni novogodisnji praznici 2013!
Pijace Srbije

10-to godišnjica Poslovnog udruženja

Svečana sednica Skupštine u Klubu poslanika u Beogradu

Poslovno udruženje „Pijace Srbije" će  10-to godišnjicu postojanja i aktivnog rada obeležiti Svečanom sednicom Skupštine, koja će se 5. aprila u 11 časova održati u Klubu poslanika u Beogradu (Tolstojeva 2).

PROGRAM SVEČANE SEDNICE


10,30 - 11,00 časova Prijem i akreditacija gostiju i učesnika skupa

11,00 - 12,00 časova Svečani deo sednice Skupštine i dodela priznanja

12,00 - 12,20 časova Kafe pauza

12,30 - 13,20 časova Radni deo skupa (teme)

  • Pravci razvoja pijačne delatnosti u Srbiji, Savo Duvnjak, izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije"
  • Vrednija (domaća/tradicionalna i organski proizvedena) hrana na pijacama,  Lidija Aćimović, šef Odseka za organsku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

 

U Poslovno udruženje «Pijace Srbije» je već deset godina udruženo više od dvadeset najvećih pijačnih uprava iz cele Srbije sa oko 80 odsto tržišnog udela u ovoj delatnosti.

I pored sve izraženije konkurencije, pijace su i dalje jedan od najznačajnijih kanala distribucije svežeg voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji.

U ukupnom prometu i otkupu poljoprivrednih proizvoda u zemlji, pijace učestvuju sa oko 22 odsto, a na oko 60 hiljada prodajnih mesta na pijacama u Srbiji svakog dana posluje oko 80 hiljada ljudi.

Pijace imaju podjednako važnu ulogu i kao komunalna delatnost i kao trgovinski kanali distribucije svežim voćem i povrćem. Uz tradiciju i specifičnost, pijace imaju mnogo prostora za razvoj jer manjim proizvođačima i domaćinstvima omogućuju efikasne, jeftine i lako dostupne kanale distibucije. Vrednija, odnosno domaća i organska hrana, kao poseban potencijal, sve više nalaze mesta na srpskim tezgama i privlače veliko interesovanje kako domaćih kupaca tako i gostiju Srbije.     

Nakon svečanog dela sednice Skupštine Poslovnog udruženja „Pijace Srbije» , u tematskom delu skupa ćemo prezentovati naša razmišljanja o pravcima razvoja pijačne delatnosti u Srbiji.

 

Galerija slika

Učesnici i priznanja